För 4 personer.
Ingredienser:
800 g torskrygg
5 vitlöksklyftor
1 citron
15 g persilja från VÄXA odling
15 g dill från VÄXA odling
100 g smör
1 dl vetemjöl
Salt och peppar
1 ägg
250 g små tomater
Instruktioner:
Skär torskryggen i lagom stora bitar.
Knäck ägget i en skål och vispa lätt.
Finhacka persilja och dill, blanda ner i äggskålen. Riv citronskalet ner i skålen och riv även vitlöksklyftorna i. Blanda väl.
Häll vetemjöl i en separat skål och tillsätt hälften av örtblandningen samt salt och peppar. Rör om.
Doppa torskbitarna först i äggblandningen, sedan i mjöl- och örtblandningen så att de täcks ordentligt.
Stek torsken gyllenbrun på båda sidor i ca 1 msk smör i en stekpanna.
Dela tomaterna på mitten och låt dem steka med i pannan medan fisken tillagas.
Smält resten av smöret och blanda med den kvarvarande örtblandningen.
När fisken är genomstekt, häll över ört- och smörblandningen och pressa lite citronsaft över.
Serveras med potatis eller sötpotatis och VÄXA-sallad.