Torskrygg med citron och färska örter

09 April 2025

För 4 personer.
Ingredienser:

800 g torskrygg

5 vitlöksklyftor

1 citron

15 g persilja från VÄXA odling

15 g dill från VÄXA odling

100 g smör

1 dl vetemjöl

Salt och peppar

1 ägg

250 g små tomater

Instruktioner: 

Skär torskryggen i lagom stora bitar.

Knäck ägget i en skål och vispa lätt.

Finhacka persilja och dill, blanda ner i äggskålen. Riv citronskalet ner i skålen och riv även vitlöksklyftorna i. Blanda väl.

Häll vetemjöl i en separat skål och tillsätt hälften av örtblandningen samt salt och peppar. Rör om.

Doppa torskbitarna först i äggblandningen, sedan i mjöl- och örtblandningen så att de täcks ordentligt.

Stek torsken gyllenbrun på båda sidor i ca 1 msk smör i en stekpanna.

Dela tomaterna på mitten och låt dem steka med i pannan medan fisken tillagas.

Smält resten av smöret och blanda med den kvarvarande örtblandningen.

När fisken är genomstekt, häll över ört- och smörblandningen och pressa lite citronsaft över.

Serveras med potatis eller sötpotatis och VÄXA-sallad.