Kycklingsallad med skott, burrata  och körsbär

20 July 2025

Ingredienser

3 kycklingbröst

Kycklingkryddblandning

90 g krispsallat från VAXA

50 g babyspenat eller bladgrönt

250 g små tomater

1/4 gul melon

200 g körsbär

50 g pekannötter

15 g solrosskott från VAXA

2 st burrata

 

Dressing:

1/2 dl olivolja

1 tsk stark dijonsenap

1 tsk honung

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

 

Instruktioner:

Skär kycklingbrösten i små bitar och krydda väl. Stek dem i panna eller grilla tills de är helt genomstekta.

Lägg salladsblandning och babyspenat på ett fat. Riv gärna bladen lite i mindre bitar.

Fördela kycklingbitarna över salladen.

Skär tomaterna, melonen och pekannötterna i bitar och strö över salladen.

Kärna ur körsbären och strö dem över salladen tillsammans med skotten.

Häll olja, senap och honung i en burk. Riv ner vitlöksklyftan, krydda med salt och peppar efter smak och skaka ihop dressingen. Häll över salladen (det är bra att börja med hälften, blanda, smaka och se om du vill ha mer dressing).

Riv burratan över salladen och servera.