Ingredienser:
900 gr kycklinglår
1 msk kycklingkrydda
90 gr sallad från VÄXA
50 gr babyleaf eller spenat
1/4 gul melon
1/2 gurka
60 gr parmaskinka
180 gr mozzarella (små bollar)
3–4 rädisor
15 gr rädise- och solrosskott från VÄXA
Örtig salladsdressing
7 gr persilja från VÄXA
7 gr dill från VÄXA
1 dl extra virgin olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.
Lägg kycklinglåren på ett galler eller en ugnsplåt med bakplåtspapper och krydda ordentligt med kycklingkryddan. Baka i ugnen i 35–40 minuter eller tills de är helt genomstekta.
Förbered salladsdressingen genom att finhacka persilja och dill.
Lägg i en burk tillsammans med olivolja, finhackad vitlök, dijonsenap, honung och salt. Sätt på locket och skaka ordentligt.
Lägg salladsblandning och babyleaf i en skål och riv salladen lite lätt i mindre bitar.
Skär gul melon och gurka i små bitar och tillsätt i skålen.
Häll över dressingen och blanda allt väl. Lägg upp på ett fint fat.
Strö över serranoskinka (riv gärna i mindre bitar) och mozzarellabollar.
Använd en osthyvel eller mandolin för att skiva rädisorna tunt och strö över.
Skär kycklingen i bitar och lägg ovanpå salladen.
Toppa till sist med skotten.