Snabba nötköttsnudlar med coriander

28 May 2025

Nötköttet

600 g nötkött (jag skar minutbiff i små bitar)

2 tsk soja

1 tsk majsstärkelse (Maizena)

1 tsk bikarbonat

1 tsk socker

Salt och peppar

2 msk matolja

Nudelrätten

2 msk matolja

1 röd paprika

1 knippe salladslök

4–5 vitlöksklyftor

100 g babyspenat

15 g koriander från VÄXA

300 g risnudlar

Såsen

2 msk soja

2 msk ostronsås

1 msk sesamolja

1 tsk socker

Saften från 1 citron

Instruktioner:

Börja med att förbereda nötköttet genom att skära det i små bitar och lägga i en skål tillsammans med soja, majsstärkelse, bikarbonat, socker, salt, peppar och 1 msk matolja. Blanda allt väl och låt stå i 5–15 minuter.

Stek sedan köttet i mer olja tills det är genomstekt. Lägg över på en tallrik och spara – diska inte ur pannan.

Skär paprikan i strimlor och salladslöken i 3–4 delar vardera. Lägg i pannan med lite olja och tillsätt babyspenaten när grönsakerna börjar mjukna.

Koka risnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.

Lägg tillbaka köttet i pannan och riv vitlöken direkt i. Blanda ordentligt.

Gör såsen genom att blanda soja, ostronsås, sesamolja, socker och citronsaft i en skål.

Häll av nudlarna och lägg dem i pannan tillsammans med såsen. Blanda allt väl.

Riv VÄXA koriandern över innan servering.