Nötköttet
600 g nötkött (jag skar minutbiff i små bitar)
2 tsk soja
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 tsk bikarbonat
1 tsk socker
Salt och peppar
2 msk matolja
Nudelrätten
2 msk matolja
1 röd paprika
1 knippe salladslök
4–5 vitlöksklyftor
100 g babyspenat
15 g koriander från VÄXA
300 g risnudlar
Såsen
2 msk soja
2 msk ostronsås
1 msk sesamolja
1 tsk socker
Saften från 1 citron
Instruktioner:
Börja med att förbereda nötköttet genom att skära det i små bitar och lägga i en skål tillsammans med soja, majsstärkelse, bikarbonat, socker, salt, peppar och 1 msk matolja. Blanda allt väl och låt stå i 5–15 minuter.
Stek sedan köttet i mer olja tills det är genomstekt. Lägg över på en tallrik och spara – diska inte ur pannan.
Skär paprikan i strimlor och salladslöken i 3–4 delar vardera. Lägg i pannan med lite olja och tillsätt babyspenaten när grönsakerna börjar mjukna.
Koka risnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
Lägg tillbaka köttet i pannan och riv vitlöken direkt i. Blanda ordentligt.
Gör såsen genom att blanda soja, ostronsås, sesamolja, socker och citronsaft i en skål.
Häll av nudlarna och lägg dem i pannan tillsammans med såsen. Blanda allt väl.
Riv VÄXA koriandern över innan servering.