Ingredienser:
500 g nötfärs
4 st salladslökar
30 g koriander från VÄXA
3 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
2 msk soja (med mindre salt)
1 msk sesamolja
1 tsk vitvinsvinäger (eller risvinäger)
Peppar
12 små tortillabröd
1/2 gurka
15 g ärtskott från VÄXA
Dumpling-sås
4 msk soja (med mindre salt)
3 msk chiliolja
1 msk vitvinsvinäger (eller risvinäger)
1 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor
Instruktioner:
Lägg nötfärsen i en skål. Finhacka salladslök och koriander och tillsätt i skålen. Riv vitlöksklyftorna och ingefäran på ett rivjärn och blanda ner i färsen. Tillsätt soja, sesamolja och vitvinsvinäger och blanda allt väl.
Fördela färsen på de 12 små tortillorna. Platta till färsen och tryck fast den på bröden.
Stek tortillorna med färssidan nedåt först i några minuter på medelhög värme. Vänd sedan på dem så att brödsidan får steka en kort stund. Lägg tortillorna på en bricka och upprepa med resten.
Medan tortillorna steks, skär gurkan i små bitar och gör dumpling-såsen:
Blanda soja, chiliolja, vitvinsvinäger och sesamolja i en skål. Riv ner vitlöken och rör om.
När alla tortillorna är färdigstekta, toppa dem med gurkbitar och ärtskott. Ringla över dumpling-såsen.
Vik tortillorna på mitten och njut!