Ingredienser:
600 g kycklinglårfilé
Kycklingkryddblandning
4 päron
1 msk olivolja
Salt
50 g salla från VAXA
30 g ruccola
180 g små tomater
2 st burrata
15 g solrosskott från VAXA
15 g rädisskott från VAXA
30 g pinjenötter
Balsamvinäger
Citronvinägrett:
50 ml olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Saft från 1/2 citron
Salt och peppar
Instruktioner:
Krydda kycklingen ordentligt och grilla på medelvärme tills den är genomstekt. Om du föredrar det kan du även steka den i panna.
Medan kycklingen grillas, skala och kärna ur päronen och skär dem i klyftor. Pensla med olivolja och salta lätt. Grilla på låg värme i ca 5–7 minuter tills de fått fina grillränder (försök att inte röra dem för mycket medan ränderna bildas). Du kan också steka dem på grillpanna om du vill.
Lägg upp salladen och rucolan på ett fat. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå.
Blanda alla ingredienser till citronvinägretten i en burk med lock och skaka ihop. Ringla dressingen över salladen.
Skär den grillade kycklingen i bitar och lägg den tillsammans med de grillade päronen över salladen.
Dela burratan och lägg ovanpå.
Ringla över lite balsamvinäger och toppa med skott och pinjenötter.