Kycklingsallad med burrata, skott och päron 

25 March 2025

Ingredienser: 

600 g kycklinglårfilé 

Kycklingkryddblandning 

4 päron 

1 msk olivolja 

Salt 

50 g salla från VAXA

30 g ruccola 

180 g små tomater 

2 st burrata 

15 g solrosskott från VAXA 

15 g rädisskott från VAXA 

30 g pinjenötter 

Balsamvinäger 

Citronvinägrett: 

50 ml olivolja 

1 msk vitvinsvinäger 

Saft från 1/2 citron 

Salt och peppar 

Instruktioner: 

Krydda kycklingen ordentligt och grilla på medelvärme tills den är genomstekt. Om du föredrar det kan du även steka den i panna. 

Medan kycklingen grillas, skala och kärna ur päronen och skär dem i klyftor. Pensla med olivolja och salta lätt. Grilla på låg värme i ca 5–7 minuter tills de fått fina grillränder (försök att inte röra dem för mycket medan ränderna bildas). Du kan också steka dem på grillpanna om du vill. 

Lägg upp salladen och rucolan på ett fat. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå. 

Blanda alla ingredienser till citronvinägretten i en burk med lock och skaka ihop. Ringla dressingen över salladen. 

Skär den grillade kycklingen i bitar och lägg den tillsammans med de grillade päronen över salladen. 

Dela burratan och lägg ovanpå. 

Ringla över lite balsamvinäger och toppa med skott och pinjenötter.