Krämig kycklingrätt med ravioli och färsk basilika

01 October 2025

Krämig kycklingrätt med ravioli och färsk basilika

3 kycklingbröst

Kycklingkrydda

1 msk stekolja

1 lök

250 g champinjoner

4–5 vitlöksklyftor

400 ml grädde

2 tsk kycklingfond

1 tsk oregano

Salt och peppar

100 g spenat eller babyleaf

200 g små tomater

500 g ravioli fylld med ost

30 g basilika från VÄXA


Instruktioner:

Sätt ugnen på 200°C (över- och undervärme). Krydda kycklingbrösten ordentligt och lägg i en ugnsform. Stek i ugnen i 20–25 minuter, beroende på storlek. Använd gärna köttermometer – innertemperaturen ska vara 76°C. Låt kycklingen vila i rumstemperatur i 5 minuter innan du skär den i skivor.

Under tiden kycklingen tillagas: börja med såsen. Finhacka löken och fräs i olja i en stekpanna.

Skär champinjonerna i bitar och lägg i pannan, fräs vidare.

Riv eller pressa vitlöksklyftorna i pannan och fräs lätt.

Häll i grädden tillsammans med kycklingfond, oregano, salt och peppar.

Tillsätt spenat/babyleaf och tomater, blanda och låt sjuda en stund.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda sedan ner den i såsen. Lägg upp på ett vackert serveringsfat.

Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå pastan. Strö över basilika från VÄXA innan servering.