Krämig Citron- och Dillscampi med Rostat Bröd

15 June 2025

För räkorna:

400 g kokta räkor, skalade

1 msk olivolja eller smör

Salt och svartpeppar efter smak

(Valfritt: 1 vitlöksklyfta, finhackad)

För den krämiga basen:

1/2 dl crème fraîche eller gräddfil

2 msk majonnäs (valfritt, för extra krämighet)

1 msk citronsaft

1 tsk rivet citronskal

2 msk färsk dill, finhackad

Salt och svartpeppar efter smak

Garnering:

Citronskivor eller klyftor

Färska dillkvistar

Rostat bröd eller crostini

Instruktioner:

Förbered den krämiga såsen:

Blanda i en liten skål: Crème fraîche eller gräddfil, majonnäs (om du använder), citronsaft och citronskal, hackad dill, salt och peppar

Ställ i kylen medan du tillagar räkorna.

Stek räkorna:

Värm olja eller smör i en stekpanna på medelvärme.

Tillsätt räkorna (och vitlök om du använder det), salta och peppra.

Stek i 2–3 minuter tills de är varma och lätt gyllene. överstek inte.

Rosta brödet:

Bred lite smör på skivor av lantbröd eller baguette.

Rosta i panna eller ugn tills de är gyllenbruna och krispiga.

Skär i mindre bitar.

Montera tallriken:

Bred ut den krämiga såsen på ett fat.

Toppa med räkorna, och dekorera med citronskivor och dillkvistar.

Lägg de rostade brödbitarna runt om.